Gemlik'te tarihi köprü restore edilecek

Bursa Gemlik Belediyesi'nin Kent Meydanı Projesi kapsamında yürüttüğü Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleşen çalışmalar kapsamında minibüs eski garajının üstü tamamen açıldı. Çarşı Deresi'nin bitiminden İstiklal Caddesi'ne kadar olan kısımda kapalı olan dere üstü açma çalışmaları kısa süre içinde tamamlanacak. 1960'lı yıllarda kapatılan bölgedeki dere yatağı ve çevresi yaklaşık 350 metrelik bir çalışma ile denize kadar açılacak.

Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, derenin tamamının temizlenerek, sahile kadar olan bölümün açılacağını ve ilçeye yakışır bir proje yürütüleceğini söyledi. İlçede merak konusu olan minibüs eski garajını İstiklal Caddesi ile Kemal Akıt Caddesi'ne bağlayan tarihi köprünün de yıkılmayacağını müjdeleyen Yılmaz, tarihi köprünün aslına uygun restore edilmesinin ardından hizmet vereceğini kaydetti.

Geçici görüntü kirliliğinin rahatsızlık verdiği ifade eden Yılmaz, ?Bu nedenle minibüs garajı üstünü açma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Biran önce tamamlamak adına titiz bir çalışma yapıyoruz. Esnafın ve Gemliklilerin gösterdiği hoşgörü için de teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber